Taahhütlü İnternet Nedir? Taahhütlü İnternetin Avantajları Nelerdir?

19 Nisan 2024

Taahhütlü İnternet Nedir? Taahhütlü İnternetin Avantajları Nelerdir?

Günümüzde internet, günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Özellikle de evlerde iş, eğitim, eğlence ve iletişim gibi birçok alanda internet kullanımı oldukça yaygın. Bu nedenle de birçok kullanıcı için hem uygun fiyatlı hem de güvenli ve hızlı bir internet hizmeti almak oldukça önemli. Türkiye’de birçok farklı internet servis sağlayıcı mevcut. Kullanıcılar ise hem kullanım ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılayacak hem de uygun fiyatlı ev interneti paketlerini araştırıyor. Bu anlamda kullanıcılar en çok taahhütlü internet paketlerini tercih ediyor. Peki taahhütlü internet ne demek? Ev interneti hizmeti almak isteyen kullanıcıların çok merak ettiği bu konu hakkındaki tüm detayları sizin için derledik.

 

Taahhütlü İnternet Nedir?

 

İnternet servis sağlayıcılarının kullanıcılara sunduğu iki farklı hizmet türü bulunur. Bunlar taahhütlü internet ve taahhütsüz internettir. İlk kez internet hizmeti alacak kullanıcılar da bu nedenle taahhütsüz ve taahhütlü internet nedir sorusunun yanıtını da arıyor. Taahhütlü internet, kullanıcıların belirli bir süre boyunca o hizmeti almaya devam edeceğinin sözünü verdiği internet paketleridir. Kullanıcılar taahhüt süresi boyunca aynı internet servis sağlayıcıdan hizmet alacaklarına ve aynı internet paketini kullanmaya devam edeceklerine söz verirler. Taahhütsüz internet paketlerinde ise kullanıcılar böyle bir söz vermezler ve diledikleri zaman aldıkları hizmeti sonlandırabilirler.

 

12 Ay Taahhütlü İnternet Ne Demek?

 

12 ay taahhütlü internet paketlerinde kullanıcılar 12 ay boyunca aynı hizmeti almaya devam edeceklerine söz vermiş olurlar. Buna alternatif olarak bazı internet paketleri 24 ay taahhütlü de olabiliyor.

 

Peki taahhütlü internetin avantajları neler? Kullanıcıların sıklıkla tercih ettiği taahhütlü internet hizmetinin avantajlarını detaylı şekilde inceleyelim.

 

Taahhütlü İnternetin Avantajları Nelerdir?

 

Taahhüt Süresi Boyunca Sabit Fiyat Avantajı

 

Taahhütlü internet hizmetinin önemi günümüzde artan fiyatlar nedeniyle kullanıcılar tarafından da daha çok tercih edilmeye başlamasıyla artmış görünmektedir. Hem fiber internet hem de DSL internet paketlerinde taahhütlü internet seçeneği bulunur. Taahhütlü internetin kullanıcılar için sağladığı avantajlardan en önemlisi taahhüt süresi boyunca sabit fiyat garantisidir. Birçok kullanıcının taahhütlü internet paketleri ile ilgili akıllarına gelen ilk soru “taahhütlü internete zam gelir mi?” oluyor. Bu sorunun yanıtı ise taahhütlü internetin en önemli avantajlarından birine işaret ediyor. Taahhütlü internet paketlerini seçtiğinizde taahhüt süresi boyunca internet paketinizi, taahhüt başlangıcında anlaştığınız fiyattan kullanmaya devam edersiniz. Bu süre boyunca fiyatta herhangi bir değişiklik olmayacağı gibi paket içeriğinde de herhangi bir azalma olmaz. Bu da kullanıcıların taahhüt süresi boyunca hem fiyat hem de hizmet anlamında herhangi bir sürprizle karşılaşmaması anlamına gelir. Bu nedenle taahhütlü internet kullanımı kullanıcılara büyük bir avantaj sağlar.

 

Taahhütlü İnternetlerde Daha Düşük Fiyat Fırsatı

 

Taahhütlü internetin bir diğer avantajı da taahhütlü internet paketlerinin taahhütsüz internet paketlerine göre daha düşük fiyatlarla sunulmasıdır. Kullanıcılar taahhüt vererek internet hizmetlerinden daha düşük ücretlerle yararlanabilirler. Çoğu internet servis sağlayıcı aynı internet paketini taahhütsüz olarak daha yüksek fiyatlarla sunarken taahhütlü internet paketlerini daha düşük ücretlerle kullanıma sunar. Taahhütlü internet paketleri aynı zamanda kullanıcılara ek avantajlar da sunar. Ücretsiz internet kurulumu gibi farklı avantajlar taahhütlü internet paketleri ile kullanıcılara sunulur.

 

Taahhütlü İnternetlerde Modem Bir Sorun Değil

 

Taahhütlü internet paketlerinin başka bir avantajı da aylık olarak ödeyeceğiniz fatura ücreti içerisinde modem ücretinin de dahil olmasıdır. Bu şekilde internet hizmetinin yanında ayrı olarak bir modem almak zorunda kalmıyorsunuz aynı zaman aylık olarak fatura ödemelerinde cüzi miktarda modeminizi de almış oluyorsunuz.

 

Taahhütlü İnternet Paketlerinde Sürpriz Yok

 

Taahhütlü internet paketlerinin sabit fiyat garantisi avantajı beraberinde farklı avantajları da getirir. Kullanıcıların taahhüt süresi boyunca sabit fiyat ile internet hizmeti alacak olmaları bütçelerini daha kolay yönetebilmelerini de sağlar. Aylık giderlerini hesaplama ve uzun vadeli planlar yapma konusunda kullanıcılar internet taahhütleri olduğu sürece internet hizmeti ücretleri hakkında endişelenmezler.

 

İnternet servis sağlayıcıları, taahhütlü internet hizmeti alan müşterilerine teknik servis ve müşteri hizmetleri konusunda öncelikli hizmet sunar. Bu da müşterilerin daha hızlı ve kaliteli müşteri hizmetleri ve teknik servis desteği alması anlamına gelir. Taahhütlü internet kullanıcılarının öncelikli hizmet alma nedeni ise internet servis sağlayıcı firmaların müşteri sadakati yaratmaya çalışmasıdır.

 

Taahhütlü İnternet Kullanıcılarına Yönelik Kampanyalar

 

Taahhütlü internetin kullanıcılar için avantajlarından bir diğeri de özel kampanya ve indirimlerdir. Taahhütlü internet müşterilerine servis sağlayıcılar tarafından taahhütlü hizmet almaları nedeniyle ya da taahhüt süresi boyunca avantajlı indirim ve kampanyalar sunabilir. Bu da internet kullanıcılarının daha avantajlı fiyatlarla internet hizmeti kullanmasına neden olur.

 

Taahhüt Bitmeden İnternet Hizmetini Sonlandırmak Mümkün mü?

 

Taahhütlü internet, kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen internet hizmet türlerinden. Bunun en önemli nedeni de öncelikle taahhütlü internetin taahhüt süresi boyunca kullanıcılara sabit fiyat garantisi vermesidir. Bunun yanında da birçok farklı avantajı bulunan taahhütlü internetin bir diğer konusu: taahhütlü internet cayma hakkı.Birçok kullanıcı taahhüt yapmadan önce cayma haklarının olup olmadığını merak ediyor. Elbette tüm sözleşmelerde olduğu gibi taahhütlü internet sözleşmelerinden de cayma hakkı bulunur. Ancak bu hak sonucunda müşterilere bazı yaptırımlar uygulanır. Bu yaptırım genellikle cayma bedeli olarak bilinir. Taahhütlü internet kullanan bir kullanıcı, taahhüt süresi dolmadan sözleşmesini feshetmek isterse, bu durumda sözleşmede belirlenen cayma bedelini ödemek zorunda kalabilir. Aynı zamanda taahhüt içerisinde modem ve kurulum ücretinin alınmadığı sözleşmelerde bu bedeller de kullanıcıdan talep edilebilir.

 

Ancak burada kullanıcıların endişelenmesine gerek yoktur. Çünkü cayma bedelleri ve ek cayma hükümleri sözleşme sırasında kullanıcı ile açıkça paylaşılır ve sözleşmede de detaylı şekilde yer alır. Bu nedenle hiçbir servis sağlayıcı sözleşme hükümlerinde yer alanların dışında bir yaptırım uygulayamaz. Yine de taahhütlü internet sözleşmesini feshetmek kullanıcılar için pek de avantajlı değildir. Bir internet kullanıcısı mevcut internet hizmetinden memnun olmadığında, başka bir servis sağlayıcıya geçmek istediğinde cayma bedeli en önemli sorun olarak karşısına çıkar. Birçok internet servis sağlayıcı yeni taahhütlü internet müşterilerinin bu sorununu çözmek için abonelik işlemleri sırasında cayma bedelinin bir kısmını ya da tamamını karşılamaya yönelik kampanyalar da gerçekleştirebilir. Fakat taahhütlü internetin sağlamış olduğu avantajlara ve fırsatlara göz atarsak, bir de taahhütsüz internete bakarsak cayma bedelinin nedenini anlayabiliriz.

 

Vodafone Ev İnternetitaahhütlü internet paketleri ile tüm müşterilerine kaliteli ve hızlı bir internet hizmeti sunuyor. Vodafone’un fiber ve DSL internet seçeneklerinden kullanım ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçebilir ve evinizde kaliteli internet bağlantısının tadını çıkarabilirsiniz. Adresinizde fiber internet için uygun altyapı olup olmadığını Vodafone online kanalları üzerindeki internet altyapı sorgulama sayfası üzerinden kontrol edebilirsiniz. Vodafone Ev İnterneti paketlerine başvurmak için ise Vodafone.com.tr ve Vodafone Mağazalarını ziyaret edebilir kısa süre içinde başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz.